Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лецитин володіє ліпотропною дією, знижує рівень холестерину, підвищує опір організму впливу токсичних речовин, стимулює жовчовиділення, сприяє всмоктуванню в кишечнику жирних кислот, стимулює утворення еритроцитів і гемоглобіну. Лецитин становить основу мієлінової оболонки нервових клітин і волокон.
Споживання лецитину сприяє профілактиці і терапії хвороб, пов'язаних з порушенням діяльності нервової системи. Позитивно впливає на розумовий розвиток, зміцнює пам'ять.
Лецитин, що міститься в багатьох харчових продуктах, наприклад, в бобах сої, зернових культурах, пивних дріжджах, рибі, в яєчному жовтку та ін. Лецитин присутній в жіночому молоці, що забезпечує нормальний розвиток нервової системи немовлят. У коров'ячому молоці його немає.
Лецитин бере участь у багатьох біохімічних процесах. Він володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Через кілька тижнів постійного приймання лецитину відзначається зниження його кількості. Встановлено, що лецитин рослинного походження (наприклад, з бобів сої) сприяє більш ефективному розчиненню холестеринових відкладень, ніж лецитин тваринного походження (наприклад, з яєць).
Лецитин – основний компонент мієлінової оболонки, захисної оболонки нервових клітин і волокон. Приблизно 30% мієліну ЦНС складається з лецитину. Ізолюючі захисні тканини, що оточують головний мозок, хребет і тисячі кілометрів нервів на 66% складаються з лецитину. У мієліновому шарі у людей, які страждають на розсіяний склероз, кількість лецитину нижче норми.
Лецитин зміцнює пам'ять, покращує увагу і підвищує сприйнятливість у дітей, особливо тих, яким важко дається навчання. Застосування лецитину для відновлення нервових тканин не дає небажаних ефектів, в той час як інші препарати можуть надавати побічна дія.
Необхідне для споживання кількість лецитину залежить від загального стану організму та інтенсивності навантажень. При фізичному навантаженні вміст лецитину в м'язах підвищується. Це сприяє підвищенню їхньої витривалості. З віком кількість лецитину знижується. Його недолік призводить до витончення мієлінової оболонки, порушення роботи нервової системи і появи дратівливості, синдрому хронічної втоми, мозкового виснаження, нервового зриву.
Важливість лецитину для активної життєдіяльності організму може бути проілюстрована тим фактом, що при голодуванні, коли жирові відкладення і білки розщеплюються для вивільнення енергії, лецитин використовується організмом в саму останню чергу.
Спосіб вживання: дорослим приймати по 2 капсули 2 рази на день з їжею.
Інші інгредієнти: желатин, рослинний гліцерин.
Попередження: не призначений для використання вагітними або годуючим жінкам. Якщо ви приймаєте які-небудь ліки або страждаєте захворюваннями - проконсультуйтеся у вашого лікаря перед використанням. Припиніть використання і проконсультуйтеся з вашим лікарем, якщо виникають побічні реакції. Зберігайте в недоступному для дітей місці. Зберігайте при кімнатній температурі. Не використовуйте, якщо ущільнювач під кришкою зламаний або відсутня.
Склад: Розмір порції: 2 гелеві капсули Порцій в упаковці: 125
Склад: | ||
Розмір порції: 2 гелеві капсули | ||
Порцій в упаковці: 125 | ||
В одній порції: | % від добової потреби** | |
Калорій |
25 | |
Калорії від жирів | 15 | |
Всього жирів | 2 г | 3% |
Соєвий лецитин 1,200 мг (1,2 г) | 2650 мг (2,65 г) | ** |
** Добова потреба не визначена. |