Кількість
|
Вартість
|
||
|
Глютамін - найпоширеніша і незамінна амінокислота в організмі людини. Він грає роль в більшій кількості метаболічних процесів, ніж будь-яка інша амінокислота, і має вирішальне значення для імунної функції, вироблення енергії, синтезу білка і глутатіону. Легені, печінка, мозок і шлунок володіють високою концентрацією глютамина, але 60% даної амінокислоти міститься саме в м'язах, що робить їх тканинами з найбільшою його концентрацією. Він важливий для підтримки хорошого стану здоров'я, збільшення синтезу м'язового білка. Хоча ми і можемо виробляти глютамин, під час стресу (інтенсивні вправи, травми, шок, хвороба, різні хворобливі стани) потреба організму в глютамине різко зростає, перевершуючи нашу здатність до його виробленні. Було доведено, що ці стресори викликають зниження рівня глютамина в крові на 50%.
Спортсмени часто вживають глютамин, і на те є вагомі причини. Було показано, що він допомагає у відновленні м'язових клітин, відновлює рівень глутаміну в плазмі, підтримує імунну функцію і захищає травну систему. Однією з проблем, з якою часто стикаються наполегливо тренуються спортсмени, є стан відоме як імуносупресія, викликана фізичним навантаженням. При наполегливих тренуваннях на вправи витрачається стільки ресурсів організму, що порушується імунна функція. Це часто призводить до інфекції, найбільш поширеною з яких є інфекція верхніх дихальних шляхів. Імунна функція - не єдина порушена система; розлади травлення також зустрічаються досить часто. Кислотний рефлюкс, діарея, спазми в животі вражають багатьох спортсменів.
Рекомендації щодо прийому:
Змішайте 1 порцію (5 м) з 250 мл води, соку або додайте в свій улюблений протеїновий коктейль або смузі.