1. Капсули - наповнені всередині порошком або рідиною, мають різні види оболонок, расторімих в шлунку:
тверді капсули (capsules) виконані з двох половин - корпусу і ковпачка, можуть бути наповнені сухими твердими речовинами - порошок, гранули,
полудтвердимі речовинами - пасти иил суспензії, рідинами - спиртом або маслом;
м'які желатинові капсули (softgel) - цілісні капсули виконані з желатину з додаванням гліцерину або сорбіту, як правило наповнені напівтвердими речовинами або рідинами.
Великою популярністю користуються капсули рослинного походження (vegetable), веганські (vegan) і вегетаріанські (vegetarian) види капсул.
Також доступні капсули модифікованого випуску - швидкого (rapid realese) і повільного (slow) вивільнення.
Для стійких до шлункової кислоти капсул використовують кишково-розчинну оболонку (enteric-coated)
2. Таблетки - самий поширена форма випуску ,. Завдяки низькій вартості, виробники можуть упакувати більшу кількість інгредієнтів в будь-який розмір.
3. Каплети (caplets) - аналогічні таблетками, але мають меншу форму і гладку поверхню, яка полегшує ковтання.
4. Жувальні таблетки (chewable) - у випадках, коли ковтання утруднене, лікарі рекомендують жувальні таблетки ,. Найчастіше використовуються в препаратах для дітей.
5. Льодяники для розсмоктування (lozenges) - зручна форма для легкого прийому
6. Рідка форма - у вигляді рідин, суспензій і спреїв. дозволяє додавати необхідні добавки в різні види напоїв. також доступні в формі крапель .
* форму випуску певного препарату необходісо дивитися на фото