Рекомендації щодо дієтичного споживання (DRI): Рекомендовані дієтичні норми та належний прийом, Елементи харчування  Національні академії

Вікова группа

Кальцій  Хром  Мідь  Фтор  Йод  Залізо  Магній  Марганець  Молібден  Фосфор  Селен  Цинк  Калій  Натрій  Хлорид 
  мг / день мкг / день мкг / день мг / день мкг / день мг / день мг / день мг / день мкг / день мг / день мкг / день мг / день мг / день мг / день г / день
Немовлята
0–6 міс 200 * а 0,2 * 200 * 0,01 * 110 * 0,27 * 30 * 0,003 * 2 * 100 * 15 * 2 * 400 * 110 * 0,18 *
7–12 міс 260 * а 5,5 * 220 * 0,5 * 130 * 11 75 * 0,6 * 3 * 275 * 20 * 3 860 * 370 * 0,57 *
Діти
1–3 роки 700 11 * 340 0,7 * 90 7 80 1,2 * 17 460 20 3 2000 * 800 * 1,5 *
4–8 років 1000 15 * 440 1 * 90 10 130 1,5 * 22 500 30 5 2300 * 1000 * 1,9 *
Чоловіки
9–13 років 1300 25 * 700 2 * 120 8 240 1,9 * 34 1250 40 8 2500 * 1200 * 2,3 *
14–18 років 1300 35 * 890 3 * 150 11 410 2,2 * 43 1250 55 11 3000 * 1500 * 2,3 *
19–30 років 1000 35 * 900 4 * 150 8 400 2,3 * 45 700 55 11 3400 * 1500 * 2,3 *
31–50 років 1000 35 * 900 4 * 150 8 420 2,3 * 45 700 55 11 3400 * 1500 * 2,3 *
51–70 років 1000 30 * 900 4 * 150 8 420 2,3 * 45 700 55 11 3400 * 1500 * 2,0 *
> 70 років 1200 30 * 900 4 * 150 8 420 2,3 * 45 700 55 11 3400 * 1500 * 1,8 *
Жінки
9–13 років 1300 21 * 700 2 * 120 8 240 1,6 * 34 1250 40 8 2300 * 1200 * 2,3 *
14–18 років 1300 24 * 890 3 * 150 15 360 1,6 * 43 1250 55 9 2300 * 1500 * 2,3 *
19–30 років 1000 25 * 900 3 * 150 18 310 1,8 * 45 700 55 8 2600 * 1500 * 2,3 *
31–50 років 1000 25 * 900 3 * 150 18 320 1,8 * 45 700 55 8 2600 * 1500 * 2,3 *
51–70 років 1200 20 * 900 3 * 150 8 320 1,8 * 45 700 55 8 2600 * 1500 * 2,0 *
> 70 років 1200 20 * 900 3 * 150 8 320 1,8 * 45 700 55 8 2600 * 1500 * 1,8 *
Вагітні
14–18 років 1300 29 * 1000 3 * 220 27 400 2,0 * 50 1250 60 12 2600 * 1500 * 2,3 *
19–30 років 1000 30 * 1000 3 * 220 27 350 2,0 * 50 700 60 11 2900 * 1500 * 2,3 *
31–50 років 1000 30 * 1000 3 * 220 27 360 2,0 * 50 700 60 11 2900 * 1500 * 2,3 *
Лактація
14–18 років 1300 44 * 1300 3 * 290 10 360 2,6 * 50 1250 70 13 2500 * 1500 * 2,3 *
19–30 років 1000 45 * 1300 3 * 290 9 310 2,6 * 50 700 70 12 2800 * 1500 * 2,3 *
31–50 років 1000 45 * 1300 3 * 290 9 320 2,6 * 50 700 70 12 2800 * 1500 * 2,3 *

ПРИМІТКИ: Ця таблиця (взята із звітів про DRI, див. Www.nap.edu) представляє Рекомендовані дієтичні дози (RDA) жирним шрифтом та Адекватні споживання (AI) звичайним шрифтом з позначкою зірочкою (*). RDA - це середньодобовий рівень споживання їжі, достатній для задоволення потреб у поживних речовинах майже всіх (97–98 відсотків) здорових людей у ​​групі. Він обчислюється з розрахункової середньої потреби (EAR). Якщо недостатньо наукових доказів для встановлення EAR і, таким чином, для обчислення RDA, зазвичай розробляється AI. Для здорових немовлят на грудному вигодовуванні ШІ є середнім споживанням. Вважається, що ШІ для інших стадій життя та гендерних груп охоплює потреби всіх здорових людей у ​​групах, але відсутність даних або невизначеність даних заважають бути в змозі з впевненістю вказати відсоток осіб, охоплених цим прийомом.

 

 

 

Рекомендації щодо дієтичного споживання (DRIs): рекомендовані дієтичні норми та належний прийом, вітаміни
Рада з питань харчування та харчування, Медичний інститут, Національні академії
  Вітамін А Вітамін С Вітамін D Вітамін Е Вітамін К Вітамін B1 Тіамін Вітамін B2 Рибофлавін Вітамін B3 Ніацин Вітамін B6 Вітамін B9 Фолат Вітамін B12 Вітамін B10 Пантотенова кислота Вітамін B7 Біотин Вітамін B4    Холін
Вікова группа
мг / день, a мг / день мкг / день, b, c мг / день, d мкг / день мг / день мг / день мг / день, e (мг / день) мг / день, f мкг / день мг / день мкг / день мг / день, g
Немовлята  
 0–6 міс 400 * 40 * 10 * 4 * 2,0 * 0,2 * 0,3 * 2 * 0,1 * 65 * 0,4 * 1,7 * 5 * 125 *
 6–12 міс 500 * 50 * 10 * 5 * 2,5 * 0,3 * 0,4 * 4 * 0,3 * 80 * 0,5 * 1,8 * 6 * 150 *
Діти  
 1-3 років 300 15 15 6 30 * 0,5 0,5 6 0,5 150 0.9 2 * 8 * 200 *
 4-8 років 400 25 15 7 55 * 0,6 0,6 8 0,6 200 1.2 3 * 12 * 250 *
Чоловіки  
 9-13 років 600 45 15 11 60 * 0.9 0.9 12 1.0 300 1.8 4 * 20 * 375 *
 14-18 років 900 75 15 15 75 * 1.2 1.3 16 1.3 400 2.4 5 * 25 * 550 *
 19-30 років 900 90 15 15 120 * 1.2 1.3 16 1.3 400 2.4 5 * 30 * 550 *
 31-50 років 900 90 15 15 120 * 1.2 1.3 16 1.3 400 2.4 5 * 30 * 550 *
 51-70 років 900 90 15 15 120 * 1.2 1.3 16 1.7 400 2.4 5 * 30 * 550 *
 > 70 років 900 90 20 15 120 * 1.2 1.3 16 1.7 400 2.4 5 * 30 * 550 *
Жінки  
 9-13 років 600 45 15 11 60 * 0.9 0.9 12 1.0 300 1.8 4 * 20 * 375 *
 14-18 років 700 65 15 15 75 * 1.0 1.0 14 1.2 400  2.4 5 * 25 * 400 *
 19-30 років 700 75 15 15 90 * 1.1 1.1 14 1.3 400 2.4 5 * 30 * 425 *
 31-50 років 700 75 15 15 90 * 1.1 1.1 14 1.3 400 2.4 5 * 30 * 425 *
 51-70 років 700 75 15 15 90 * 1.1 1.1 14 1.5 400 2.4 5 * 30 * 425 *
 > 70 років 700 75 20 15 90 * 1.1 1.1 14 1.5 400 2.4 5 * 30 * 425 *
Вагітні  
 14-18 років 750 80 15 15 75 * 1.4 1.4 18 1.9 600 2.6 6 * 30 * 450 *
 19-30 років 770 85 15 15 90 * 1.4 1.4 18 1.9 600 2.6 6 * 30 * 450 *
 31-50 років 770 85 15 15 90 * 1.4 1.4 18 1.9 600 2.6 6 * 30 * 450 *
Лактація  
 14-18 років 1200 115 15 19 75 * 1.4 1.6 17 2.0 500 2.8 7 * 35 * 550 *
 19-30 років 1300 120 15 19 90 * 1.4 1.6 17 2.0 500 2.8 7 * 35 * 550 *
 31-50 років 1300 120 15 19 90 * 1.4 1.6 17 2.0 500 2.8 7 * 35 * 550 *
ПРИМІТКА: У цій таблиці (взято з звітів про DRI , див. Www .nap.edu ) представлені Рекомендовані дієтичні норми (RDA) жирним шрифтом та Адекватні споживання (AI) звичайним шрифтом, після яких зірочка (*) RDA є середнім щоденним рівнем дієтичного споживання досить для задоволення потреби в поживних речовинах майже всіх (97-98 відсотків) здорові людей в групі. Він обчислюється з розрахункової середньої потреби ( EAR ). Якщо недостатньо наукових доказів для встановлення EAR і, таким чином, обчислення RDA, AIзазвичай розробляється. Для здорових немовлят на грудному вигодовуванні ШІ є середнім споживанням. Вважається, що ШІ для інших стадій життя та гендерних груп охоплює потреби всіх здорових людей у ​​групах, але відсутність даних або невизначеність даних заважають змогти з упевненістю вказати відсоток осіб, охоплених цим споживанням.
a Як еквіваленти активності ретинолу (RAE). 1 RAE = 1 мкг ретинолу, 12 мкг β-каротину, 24 мкг α-каротину або 24 мкг β-криптоксантину. RAE для дієтичних каротиноїдів провітаміну А в два рази перевищує еквіваленти ретинолу (РЕ), тоді як RAE для попередньо утвореного вітаміну А такий же, як і РЕ.
b,c Як холекальциферол. 1 мкг холекальциферолу = 40 МО вітаміну D. За умови припущення про мінімальне сонячне світло.
d Як α-токоферол. α-токоферол включає RRR-α-токоферол, єдину форму α-токоферолу, яка зустрічається в природі в продуктах харчування, та 2R- стереоізомерні форми α-токоферолу ( RRR-, RSR-, RRS- та RSS -α-токоферол) які трапляються у збагачених продуктах харчування та добавках. Сюди не входять 2S- стереоізомерні форми α-токоферолу ( SRR-, SSR-, SRS- та SSS- α-токоферол), які також містяться у збагачених продуктах та добавках.
e Як еквіваленти ніацину (NE). 1 мг ніацину = 60 мг триптофану; 0–6 місяців = попередньо утворений ніацин (не NE).
f Як дієтичні фолатні еквіваленти (DFE). 1 DFE = 1 мкг харчової фолієвої кислоти = 0,6 мкг фолієвої кислоти із збагаченої їжі або як добавка, споживана з їжею = 0,5 мкг добавки, прийнятої натщесерце.
g Незважаючи на те, що для холіну встановлені ШІ, існує мало даних для оцінки того, чи потрібна дієта в холіні на всіх етапах життєвого циклу, і може бути, що потреба в холіні може бути задоволена ендогенним синтезом на деяких з цих стадій.
h Оскільки від 10 до 30 відсотків людей похилого віку можуть засвоювати B 12 , пов’язаний з їжею , тим, хто старше 50 років, доцільно виконувати свої RDA переважно споживанням продуктів, збагачених B 12 або добавкою, що містить B 12 .
i З огляду на докази, що пов'язують прийом фолієвої кислоти з дефектами нервової трубки плоду, рекомендується всім жінкам, які можуть завагітніти, споживати 400 мкг з добавок або збагачених продуктів на додаток до прийому фолієвої їжі з різноманітного раціону.
j Передбачається, що жінки будуть продовжувати споживати 400 мкг із добавок або збагаченої їжі доти, поки не буде підтверджена їх вагітність і вони не вступлять в дородовий догляд, який зазвичай відбувається після закінчення периконцептивного періоду - критичного часу для формування нервової трубки.
ДЖЕРЕЛА: Дієтичні довідкові споживання кальцію , фосфору, магнію, вітаміну D та фтору (1997); Дієтичний номер Споживання для тіаміну, рибофлавіну, ніацин, вітамін B 6 , фолієвої кислоти, вітамін B 12 , пантотенової кислоти, біотину і холіну (1998); Дієтичні довідкові споживання вітаміну С, вітаміну Е, селену та каротиноїдів (2000); Рекомендації щодо дієтичного споживання вітаміну А, вітаміну К, миш’яку, бору, хрому, міді, йоду, заліза, марганцю, молібдену, нікелю, кремнію, ванадію та цинку (2001); Довідкові норми споживання води, води, калію, натрію, хлориду та сульфату (2005); іДієтичні довідкові норми споживання кальцію та вітаміну D (2011). Доступ до цих звітів можна отримати через www.nap.edu